Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Gjellë me kungull alla indiane

Përbërësit për katër vetë

700 gramë kungull i qëruar, i ndarë në copa mesatare

1 qepë e grirë

Advertisement

1 thelb hudhër i grirë imët

1 kuti salcë domateje, ose 4-5 domate të freskëta, të grira me thikë

1- 2 lugë gjelle vaj ulliri

1 lugë kafeje fara kumini (nëse keni)

1-2 lugë kafeje koriandër e grirë

1-2 lugë kafeje kumin i bluar

1 lugë kafeje turmerik

Rreth 2-3 dl ujë, pak kripë

Koriandër gjethe, ose në vend të saj, majdanoz

 

Përgatitja

Nxeh vajin, hidh farat e kuminit, më pas qepën dhe hudhën në zjarr mesatar. Pasi zverdhen, kavërdis pak kungullin, hidh domatet, ujin, erëzat, pak kripë dhe lëri në zjarr të ngadaltë rreth 25-30 minuta. Në fund, hidh edhe majdanozin e grirë. Shoqërohet me pilaf (zakonisht me oriz basmati, por shkon edhe me të tjerë) dhe pak kos të trashë. Nëse nuk keni kumin kokërr, mund ta kaloni hapin e parë dhe të shtoni pak më tepër të bluar.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Akullnaja që “rrjedh gjak”

Next Post

Ish-burri deshi të më vidhte pronat e prindërve

Advertisement