Përbërësit për katër vetë

700 gramë kungull i qëruar, i ndarë në copa mesatare

1 qepë e grirë

1 thelb hudhër i grirë imët

1 kuti salcë domateje, ose 4-5 domate të freskëta, të grira me thikë

1- 2 lugë gjelle vaj ulliri

1 lugë kafeje fara kumini (nëse keni)

1-2 lugë kafeje koriandër e grirë

1-2 lugë kafeje kumin i bluar

1 lugë kafeje turmerik

Rreth 2-3 dl ujë, pak kripë

Koriandër gjethe, ose në vend të saj, majdanoz

 

Përgatitja

Nxeh vajin, hidh farat e kuminit, më pas qepën dhe hudhën në zjarr mesatar. Pasi zverdhen, kavërdis pak kungullin, hidh domatet, ujin, erëzat, pak kripë dhe lëri në zjarr të ngadaltë rreth 25-30 minuta. Në fund, hidh edhe majdanozin e grirë. Shoqërohet me pilaf (zakonisht me oriz basmati, por shkon edhe me të tjerë) dhe pak kos të trashë. Nëse nuk keni kumin kokërr, mund ta kaloni hapin e parë dhe të shtoni pak më tepër të bluar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here