Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Tiramisu me luleshtrydhe

Luleshtrydhja është fruti i stinës. Përveçse të freskëta, ato janë shumë të mira për të bërë ëmbëlsira, si tiramisu, tarta me luleshtrydhe, sharlotë, etj. Ja, cilët janë përbërësit që nevojiten për tiramisunë:

 

Përbërësit

Advertisement

1 pako biskota savoiardi

1 kuti pana e ëmbël 500 ml me 30% yndyrë

1 kuti maskarpone 250 ml

Reçel frutash pylli

Qumësht për të njomur biskotat

250 gr luleshtrydhe

 

Përgatitja

Në fillim rrahim panën derisa të bëhet marengë dhe e përziejmë me maskarponen. Lagim një nga një biskotat savoiardi me qumësht, në të cilin kemi hedhur një lugë reçel frutash pylli dhe i vendosim në një tepsi të thellë (formën zgjidheni vetë). Shtrojmë një shtresë biskotash dhe lart hedhim gjysmën e kremit të përgatitur, më pas përsëri një shtresë biskotash dhe në fund, e mbulojmë me gjysmën e kremit që ka ngelur. Mbi të vëmë luleshtrydhet e prera bukur. E lëmë në frigorifer për nja tre orë dhe është gati të konsumohet.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Tërmetet më të fuqishëm në 4000 vjet

Next Post

Endrrat tuaja te shpjeguara...

Advertisement