Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Më të pasurit e botës sipas klasifikimit “Forbes”
Këndi i kuzhinës: Djathë kamember i pjekur në brumë sfoliat
Shpjegimi i endrrave tuaja...

Këndi i kuzhinës: Djathë kamember i pjekur në brumë sfoliat

Djathi kamember (camembert) është një djathë francez tipik, i butë, me yndyrë, ka një aromë karakteristike dhe shkrin kollaj. Ai mund të përdoret në gatime të ndryshme dhe ky është njëri prej tyre:

Përbërësit:
1 rrotë e vogël djathi kamember ose bri (lloj djathi francez)
2 lugë marmalatë kajsie
1 lugë gjelle bajame
1 lugë boronica të kuqe të thata (cranberry)
1 petë sfoliat
1 e verdhë veze me pak ujë ose qumësht, për ta lyer

Përgatitja:
Përgatitja është shumë e thjeshtë: Hapet peta sfoliat, vihet në të rrota e djathit kamember dhe përsipër i hidhet marmalata e kajsisë e bajamet, si edhe boronicat e kuqe. Mbyllet peta si zarf, lyhet përsipër me të verdhën e vezës dhe vihet të piqet në 180 gradë përreth 20-25 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të bukur sipër.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Më të pasurit e botës sipas klasifikimit “Forbes”

Next Post

Shpjegimi i endrrave tuaja...

Advertisement