Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Byrek me presh dhe brokoli

Përbërësit
Për brumin:
600 gr miell
gjalpë
kripë
ujë sa të marrë
niseshte për petët
Mbushja:
1 kg presh i prerë hollë
400 gramë brokoli (koçanët e trashë)
200 gramë djathë
3 vezë
1/2 filxhan çaji vaj ulliri
dhjozmë (nenexhik)
kripë, piper

Përgatitja
Përziejmë miellin me pak kripë. Hapim një gropë në mes e hedhim ujë. Zëmë brumin dhe e ndajmë në 14 ose 16 topa, që i lëmë mënjanë të “çlodhen” 30 minuta.
Ndërkohë, lajmë e presim hollë preshin. E kavërdisim në fillim sa të thithë lëngjet e tij, pastaj i hedhim vajin. Shtojmë në fund ujë (ose edhe pak qumësht) dhe e ziejmë. Hedhim kripë e piper. Kur te jetë gati e lëmë të ftohet, rrahim vezët dhe i përziejmë me preshin. Shtojmë edhe dhjozmën.
Koçanët e trashë të brokolit (lulet e njoma mund t’i bëni sallatë), pritini në copa të vogla dhe vërini të ziejnë bashkë me preshin.
Hapim një top brumi me pec, sa një pjatë filxhani, e lyejmë me gjalpë dhe e lëmë mënjanë. Po kështu, hapim edhe gjithë petët e tjera duke i lyer në mes me gjalpë (me përjashtim të petës së fundit). I ndajmë në dy pjesë dhe i hapim në dy peta të mëdha, pak më shumë se tepsia, ku njëra do të jetë poshtë dhe tjetra, lart. Në mes, hedhim përzierjen e preshit, me brokoli, djathë dhe vezë. E shtrojmë petën e dytë mbi mbushjen dhe kthejmë anët, duke e mbyllur kështu byrekun. Hedhim sipër vaj dhe e vëmë të piqet në 180 gradë, derisa të marrë ngjyrë të artë në kafe.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Kur vajzat e skenës heqin rrobat: Zajmina

Next Post

Kur vajzat e skenës heqin rrobat: FJOLLA

Advertisement