Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Byrek me pulë, qepë dhe arra

Përbërësit:
Për petët
600 gramë miell,
rreth 250-300 mililitra ujë,
pak vaj për brumin, kripë.
Për mbushjen:
1 pulë e ndarë në copa,
3 qepë të mëdha,
1 grusht arra,
3 lugë vaj,
kripë, piper e dhjozmë.

Përgatitja:
Përgatisim brumin dhe e lëmë të pushojë. Më pas e ndajmë në 10 toptha dhe, një nga një, pasi i hapim me petës, i pjekim për pak minuta në furrë të nxehtë. Nëse nuk keni kohë, mund t’i blini petat të gatshme. Mënjanë skuqim pulën me qepët e më pas, shtojmë ujë që të ziejnë. Kur pula është gati, e rregullojmë me kripë e piper dhe shtojmë dhjozmën e arrat e copëtuara. Një pjesë të pulës e bëjmë me fije dhe e shtojmë në lëng. Në një tavë, lagim fundin e saj me lëngun e përgatitur e pastaj shtrojmë petët një nga një. Duke hedhur lëngun mbi çdo petë dhe sipër, sipas dëshirës, shtojmë copa të vogla gjalpi, sa për erë. Në mes të petëve, vëmë mbushjen me gjellën e përgatitur. Fusim tavën në furrë për rreth 30 minuta në 180 ° dhe, është gati.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

269 mijë ton mbeturina plastike pluskojnë në oqeane

Next Post

Yllka Qevani: Miqtë i kanë shtuar pretendimet...

Advertisement