Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Si ta njohim dhe ta ruajmë në shtëpi miellin e grurit?

 

Këshilla për amvisat e reja…

Si ta njohim dhe ta ruajmë në shtëpi miellin e grurit?

Advertisement

  • Së pari, nga ngjyra e tij: Në rast se ka ngjyrë të bardhë ose të bardhë në okër (nuanca prarimi) ai miell është i freskët dhe mund të përdoret. Po të ketë nuanca të ngjyrës gri, ka hyrë në caqet e skadimit dhe, sa më e ngjeshur të jetë grija, aq më thellë ka hyrë në ato caqe.
  • Së dyti, mielli nuk duhet të ketë aroma të tjera, veç aromave të veta karakteristike. Ai zakonisht merr lehtë erën e enëve ku hidhet dhe duhet të ketë jo më pak se 28 % gluten. Mielli me këtë përqindje jep brumë të mirë, fryhet dhe buka mban era grurë. Gruri që shitet zakonisht në dyqan nuk e ka këtë përqindje sepse ai nuk destinohet vetëm për bukë.
  • Së treti, kur blejmë miell, duhet të lexojmë mbi paketë shënimin për destinacionin e tij, i cili është një lloj certifikate zyrtare në përputhje me standardet shtetërore të çdo vendi.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Më merret fryma e më bllokohet kraharori

Next Post

Rama: “U bëmë familje dronësh..."

Advertisement