Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Shkopinj vaferi mbushur me krem

Përbërësit për dhjetë porcione:

Miell, 258 gramë
Sheqer, 223 gramë (98 gramë për brumin dhe 125 gramë për kremin)
Vanilje, 3 gramë
Ujë, 266 miligramë (216 gramë për brumin, 50 gr për kremin)
Vezë, 1 e verdhë
Sodë buke, 1 gramë
Gjalpë, 28 gramë
Të bardha vezësh, 2 copë
Limontoz, 1/4 e lugës së çajit
Kripë, një majë thike

Përgatitja:
Në fillim, përgatisim brumin.
Paraprakisht, tretim gjalpin. Të verdhën e vezës, kripën dhe gjysmën e sasisë së ujit i përziejmë së bashku derisa të bëhet një masë homogjene… Hedhim sheqerin dhe e lëmë të tretet. Shtojmë ujin e gjysmën e miellit dhe e përziejmë vazhdimisht, për tre minuta. Pas kësaj, hedhim miellin e mbetur, vaniljen, gjalpin dhe e rrahim për dhjetë minuta. I pjekim vaferet duke i bërë tub. Është mirë t’i vendosim ato mbi një kullesë, që të thahen më shpejt. Në rast se nuk i bëjmë dot “tubat” me dorë, përdorim petësin.
Përgatisim kremin:
Hedhim në një tenxhere ujin, sheqerin, limontozin dhe e vëmë në zjarr mesatar, duke e trazuar shurupin vazhdimisht. Ulim pak zjarrin dhe e lëmë të valojë për 10-15 minuta. Ai trashet pak nga pak. Nëse është gati, e provojmë në këtë mënyrë: Në një pjatë me ujë të ftohtë, hedhim dy pika shurup. Në rast se tretet, nuk është gati. Në rast se bie në fund, është gati. Të bardhave të vezës u hedhim pakëz kripë dhe i rrahim derisa të trashet shkuma. Pa e ndërprerë rrahjen, u hedhim pak nga pak shurupin e nxehtë. Kaq. Mbushim tubot me krem dhe i servirim me çaj.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

KRONIKË E NJË POLITIKANI TË DËSHTUAR

Next Post

Si rikonstruktuan shkencëtarët kalin e lashtë?

Advertisement