Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Tullumba egjiptiane

Përbërësit për 30 copë:

Kripë për brumin, një majë thike
Vaj vegjetal për skuqje, sipas sasisë së tullumbave
Sheqer për shurup, 1 gotë e 250 gramë
Vanilje, 1 gram për brumin, 2 gram për shurupin
Vezë për brumin, 2 kokrra
Miell për brumin, 75 gramë
Gjalpë për brumin, 35 gramë
Ujë (për brumin 100 ml dhe për shurup 180 ml), gjithsej 280 ml
Limon për shurupin, pesë pika.

Përgatitja:
Përgatisim shurupin në këtë mënyrë: Hedhim sheqerin në 180 mililitra ujë dhe e vëmë në zjarr derisa të marrë valë. E lëmë të valojë 5 minuta, i hedhim deri në 5 pika lëng limoni dhe 1 gram vanilje. E lëmë të ftohet sa më shumë.
Pas kësaj, merremi me brumin: Në zjarr mesatar, ziejmë 100 ml ujë dhe 35 gramë gjalpë. Hedhim pak nga pak miellin duke e trazuar fort, që të mos na krijohen xhongla. Sapo fillon brumi të shkëputet nga faqet e enës, e heqim dhe e hedhim në një enë tjetër. Sapo të ftohet, shtojmë kripën (një majë thike), një gramë vanilje, 2 kokrra vezë dhe e trazojmë sa të mblidhet.
Ndërkaq, përgatitim skuqjen: Mbi fundin e enës duhet të ketë mbi një centimetër vaj. Mbushim me brumë mjetin e posaçëm të pastiçerisë dhe krijojmë tullumbat (afërsisht, me një gjatësi prej 5 centimetrash). I hedhim menjëherë në enën ku skuqet vaji. Pasi i skuqim, duke filluar nga e para, i vendosim mbi një letër kuzhine që t’u thithë vajin e tepërt. Ndërkaq, marrim enën e shurupit të ftohtë dhe hedhim tullumbat e nxehtë brenda. I lëmë atje pesë minuta. Duhet mbajtur parasysh që ata duhet të mbulohen me shurup.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Pse me acarohen mishrat e dhembeve?

Next Post

KUSH ESHTE FAJTORI: SHQIPERIA APO SERBIA?

Advertisement