Ky kek është shumë i thjeshtë për t’u përgatitur dhe bëhet me përbërësit që të gjithë i kemi në shtëpi. Ato janë:

 

1 filxhan vaj

1 filxhan sheqer

2 filxhanë miell

1 protokall me gjithë lëkurë

3 lugë çaji baking powder (pluhur pjekës)

4 vezë

 

Përgatitja

Hedhim në mikser gjithë portokallin me gjithë lëkurë (pa fara, natyrisht) derisa të bëhet pelte, shtojmë aty vajin, vezët, sheqerin dhe i rrahim mirë. Në një enë përziejmë miellin me pluhurin pjekës dhe e bashkojmë me masën e mikserit. Nëse doni, mund t’i shtoni arra, bajame, rrush të thatë, etj. E vëmë në një tavë të lyer me gjalpë dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180 gradë, për 45-50 minuta. Për ta parë nëse është pjekur, fusim një kunj dhëmbësh dhe nëse del i pastër, atëhere keku është gati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *