Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Eskallop me limon

Eskallopi është një gatim i shpejtë, për të cilin mund të përdoren mishra të ndryshme dhe shoqërohet në mënyra të ndryshme. Një mënyrë është edhe kjo me limon, të cilën po jua shpjegojmë më poshtë:

Përbërësit:
4 feta mish derri ose viçi të butë
miell për lyerje +2 lugë,
Lëngu i 2 limonave
Lëkura e një limoni
1 lugë vaj,
1 lugë gjalpë,
1 gotë qumësht
kripë e piper.

Përgatitja:
Rrahim mishin dhe e lyejmë me miell nga të dyja anët. E skuqim në temperaturë të ulët në tigan, me vajin dhe gjalpin bashkë. Pasi kanë marrë ngjyrë të artë, shtojmë lëkurën e grirë të një limoni, 1 gotë qumësht, miellin dhe lëngun e dy limonave. I trazojmë që të mos të ketë kokrriza dhe i lëmë të marrin një valë. Shtojmë kripën e piperin dhe i servirim të ngrohta me ndonjë fetë limoni për zbukurim dhe sallatëra të ndryshme.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Ja si është Toka nga brenda

Next Post

Poezia juaj...

Advertisement