Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Historia e Ditës së Verës nga Çermenika deri në Elbasan.
Zonja nga Elbasani i shkruan Gazetës Intervista.: Ja si bëhet ballokumja e vërtetë nga një amvisë puro elbasanllie.
Adalena shfaqet më në formë se kurrë!

Zonja nga Elbasani i shkruan Gazetës Intervista.: Ja si bëhet ballokumja e vërtetë nga një amvisë puro elbasanllie.

Ballokume ka shumë por ajo origjinalja ka disa specifika që janë çelësi i detajeve të vogla që bëjnë diferencën.

Të gjitha asortimentet përzgjidhen në  kushte natyrale. Gjalpi duhet të jetë prodhuar në fshat dhe te ketë një ngjyrë te veçantë. Gjalpi i freskët tretet dhe vendoset në enën e ballokumes. Mbi gjalp hidhet pak e nga pak sheqer dhe të dyja rrihen gjatë nga një luge druri. Më pas hidhen vezët një e nga një nderkohë që rrahja me lugë vazhdon. Pastaj e ka radhën hedhja e majës së miellit të misrit. Maja e miellit hidhet me ngadalë dhe përzihet vazhdimisht me lugën e drunjtë. Në masën e formuar hidhet pak finje zjarri. Rrahja duhet të bëhet me dore. Brumi i formuar nga kjo përzierje merret me lugë druri dhe vendoset në topa në tepsi dhe futet në furrën me dru zjarri. Piqet dhe shërbehet në formën e kulaçeve.

Shkruan zonja fanatike puro elbasanllie.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Historia e Ditës së Verës nga Çermenika deri në Elbasan.

Next Post

Adalena shfaqet më në formë se kurrë!

Advertisement