Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Supë e ftohtë (gazpaço) me shalqi dhe djathë të bardhë

Përbërësit për 6 vetë:

½ kg tul shalqiri, pa fara dhe fije, i grirë trashë

1 domate e madhe, e grirë trashë

Advertisement

1 kastravec i grirë

1 spec

2 lugë vaj ulliri

2 lugë uthull vere e kuqe

Kripë, pipër

 

Kremi

¼ filxhani bajame

50 gramë djathë feta

¼ filxhani pana

3 lufë qumësht

350 gramë tul shalqiri, të prerë në copëza (afro 2 filxhanë)

½ kastravec, i prerë në copa

Vaj ulliri, kripë, piper

 

Përgatitja:

Kaloni në mikser shalqirin, domaten, kastravecin, specin, vajin dhe uthullën derisa të bëhet një pure homogjene. Hidheni në një tas të madh, shtoni kripë e piper, mbulojeni dhe lëreni në frigorifer të paktën një orë para se ta shërbeni.

Kremi

Kavërdisni në një tigan bajamet, lërini të ftohen dhe pastraj grijini trashë. Në një pjatë shtypni me pirun djathin e bardhë, me panën dhe qumështin. Ndajeni shalqirin dhe kastravecin nëpër pjata dhe hidhini purenë e përgatitur. Sipër saj hidhni kremin e përgatitur me djathin, bajamet, vaj ulliri, kripë dhe piper.

Këshillë: Kremi mund të bëhet edhe një ditë përpara dhe të mbahet në frigorifer.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Në erën paleolitike, kariet e dhëmbëve trajtoheshin me sileks

Next Post

Jonida Maliqi: Veten e dua, por më shumë dua Danin!

Advertisement