Përbërësit për 20 qofte të vogla

 

1 patëllxhan i madh, ose 2 të vegjël

1 vezë

2 thelpinj hudhre të shtrydhur

130 gramë tul buke

90 gramë parmezan

2 lugë gjelle vaj ulliri

100 gramë djathë i bardhë

4 lugë majdanoz

Pak miell, kripë, pipër

Për salcën: Kos, kumin, spec djegës, limon, kripë

 

Përgatitja

Prisni patëllxhanët për së gjati në feta të holla dhe vërini në furrë 10 minuta të piqen me vaj ulliri, derisa të zbuten dhe prarohen. Pasi janë pjekur, kalojini në mikser. Në një tas përzieni me pirun (jo me mikser) të gjithë përbërësit dhe shtoni patëllxhanët e grirë. Formoni qofte të vogla, lyejini me miell dhe skuqini para se t’i servirni. Shërbejini me salcë kosi me përbërsit që keni më lart, të shërbyer me disa feta limoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here