Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Tepsi qebab (qofte alla turka)

Përbërësit:
Mish i grirë, 500 gramë (më mirë i përzier, derr me viç)
Ujë, 75 mililitra
Qepë e thatë, 1 kokërr
Majdanoz, i tufëz
Dhjosëm e thatë, 1 e ½ luge çaji
Kripë e piper, sipas dëshirës

Për shtresën e sipërme:
Domate të freskëta, 2-3 kokrra
Qepë e thatë, 3 kokrra
Speca të ëmbël, sipas dëshirës

Për salcën:
Ujë, 100 gramë
Salcë domatesh, 1 lugë gjelle
Kripë, sipas dëshirës.

Advertisement

Gatimi:
Qepët i qërojmë nga lëvozhgat. Njërën e grijmë mirë në makinën e mishit ose në blinder dhe e përziejmë me mishin. Dy të tjerat i presim në formë unazash se na duhen për më vonë. Majdanozin e grijmë hollë, e përziejmë me dhjosmën dhe e hedhim në mishin e grirë. I hedhim kripë dhe piper sipas dëshirës. Shtojmë ujin e pastaj, të gjitha bashkë, i trazojmë me kujdes. Kimën e vëmë në një tavë për ta pjekur dhe e futim të ftohet në frigorifer, ku e lëmë një orë.
Domatet i lajmë dhe i presim në rrotka. Pasi mishi i grirë dhe komponentët e tjerë ftohen, i shtrojmë mbi to. Po kështu, shtrojmë një shtresë me qepët e thata. Kur ta kemi gjithçka gati, e futim tavën në furrë për ta pjekur në 180 gradë. E lëmë në furrë 20-25 minuta.
Ndërkaq, përgatisim salcën që do t’ia hedhim përsipër. Tretim salcën e domateve në ujë dhe e kripim. Pas 20 minutash, e heqim tavën nga furra dhe e mbulojmë më salcën e shkrirë në ujë. E futim përsëri për të vazhduar pjekjen derisa të prarohen. Në këtë kohë, gjithë lagështira duhet të ketë avulluar. E zbukurojmë përsipër me majdanoz të freskët.
Për ta servirur, e presim në porcione si tortën. Dalin qofte trikëndëshe shumë të shijshme. Ju bëftë mirë!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

5 arsye pse ndahen shenjat e horoskopit

Next Post

NË KËRKIM TË GJAKUT BLU Nga Mitro Cela

Advertisement