Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Fileto pule i marinuar me portokalle dhe borzilok

Përbërësit:
800 gramë gjoks pule
1 tufë borzilok
1 qepë e grirë shumë hollë
Lëngu i 2 portokalleve
Cipa e sipërme (pa pjesën e bardhë) e një gjysëm portokalli, e prerë shumë hollë në shirita
4-5 lugë vaj ulliri
1-2 lugë uthull vere
Kripë, piper

Përgatitja:
Gjoksin e pulës e presim në feta të holla dhe e kriposim. Në një tigan, vëmë vajin e ullirit të nxehet dhe aty skuqim filetot shpejt nga të dyja anët, rreth tre minuta gjithsej, që të mbyllen poret dhe mishi të na dalë shumë i butë brenda. I heqim dhe i vëmë në një pjatë të madhe ose në një tavë të cekët që të pushojnë.
Në tigan shtojmë qepën dhe e skuqim lehtë, jo të digjet, por të zbutet. Aty shtojmë lëngun e portokallit e uthullën dhe e ziejmë pak, që të reduktohet lëngu. Shtojmë në fund kripën, piperin dhe borzilokun e prerë hollë, si edhe lëkurat e grira hollë të portokallit. E heqim nga zjarri dhe marinadën e tiganit ua hedhim filetove që kemi skuqur më parë dhe i mbulojmë me një kapak, apo letër alumini. I fusim në frigorifer rreth 30 minuta që të marinohen. Shërbehen me copa buke të thekura e të lyera me vaj ulliri e hudhër.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Ja, 10 gjëra, që mëngjarashët dinë t’i bëjnë më mirë

Next Post

Vajzat kerkojne djem...

Advertisement