Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Hallvë me qumësht dhe arrë kokosi

Kjo është një hallvë shumë e lehtë për t’u përgatitur dhe rezultati është spektakolar. E kemi provuar vetë në redaksi, prandaj jemi të sigurt kur ju themi se nuk do të mbeteni të zhgënjyer.

Përbërësit:
1 filxhan vaj, ose gjysëm vaj, gjysëm gjalpë
1 dhe 2/3 e filxhanit me miell ermik
3 filxhanë qumësht
1 filxhan ujë
2 filxhanë sheqer
4 kapsula të vogla me vanilje
1 filxhan arrë kokosi në formë pluhuri dhe pak më shumë për t’ia hedhur sipër
½ filxhani fara pishe apo bajame në formë petash të holla (jo e domosdoshme)

Përgatitja
Në një tenxhere hedhim qumështin, ujin, sheqerin dhe vaniljen, për t’i dhënë valë. Ndërkohë, në një tenxhere tjetër kavërdisim miellin ermik me vajin, duke shtuar aty edhe farat e pishës. Kavërdisja vazhdon derisa mielli të marrë një ngjyrë të lehtë, duke e trazuar vazhdimisht. Këtu hedhim edhe qumështin me sheqerin e nxehtë dhe e trazojmë derisa mielli të ketë thithur qumështin dhe të shkëputet lehtësisht nga faqet e tenxheres. E heqim nga zjarri, shtojmë arrën e kokosit dhe e përziejmë. E hedhim në një formë dhe e lëmë të ftohet. Kur e heqim nga forma, e spërkasim lart me arrë kokosi.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Drenusha Latifi pret të bëhet mama e një vajze

Next Post

Facebook-u dhe «like» e tij, na nxjerrin zbuluar

Advertisement