Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Papare e pjekur

Paparja është një gjellë kombëtare moldaviane që përgatitet me miell misri dhe hirrë (natyrisht, edhe copa të vogla djathi).

Fillimisht, zihet mielli i misrit me ujë shumë të nxehtë. Për katër vetë mund të marrim katërqind gramë miell misri, por edhe më shumë ose më pak, sipas praktikës së çdo amvise. I hedhim një litër e gjysëm ujë të valuar dhe hirrë djathi (me copa të vogla brenda) dhe e trazojmë vazhdimisht me lugë druri që të mos na ngjitet. E valojmë në zjarr të ngadaltë derisa të trashet. Мëmëligën e hedhim në një enë (tavë balte), fundin e së cilës e kemi lyer paraprakisht me yndyrë, mundësisht, me gjalpë. Trashësia është mirë të mos i kalojë dy gishtat e dorës. I hedhim përsipër një shtresë me 300 gramë djathë të thërrmuar e pastaj hedhim një shtresë tjetër mëmëligë. Mbi shtresën e dytë thërmojmë 100 gramë djathë të bardhë dhe 100 gramë gjalpë. E vëmë tavën për t’u pjekur në një temperaturë prej 180 gradësh dhe e lëmë për 30 minuta. E servirim të nxehtë.

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

TA NISIM DITEN DUKE QESHUR

Next Post

Burri më detyron të punoj prostitutë

Advertisement