Përbërësit:
Mish derri i dhjamur, 700 gramë
Mish viçi, 300 gramë
Piper i zi, një lugë gjelle,
Kripë, sipas dëshirës
Hudhra të shtypura, 2 lugë çaji
Sodë buke, 1 majë luge çaji
Gatimi:
Mishi grihet dy herë rresht. I hedhim beharet dhe përbërësit e tjerë. Mishin e grirë e trazojmë herë pas here duke e lënë të vijë. E lëmë 24 orë në frigorifer, duke i hedhur nga pak ujë ose vaj vegjetal. Më në fund, u japim formë qofteve me pajisje ose me dorë. Krijohet kështu, një sallam 10 centimetra i gjatë. Këto “sallam-qofte” piqen në zgarë, por mund të skuqen edhe në tigan. Çevalet seviren dhe konsumohen të ngrohta. Mund të shoqërohen me birrë ose verë.