Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Follow Us
Follow Us

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Çevale (qofte-sallam) 

Përbërësit:

Mish derri i dhjamur, 700 gramë
Mish viçi, 300 gramë
Piper i zi, një lugë gjelle,
Kripë, sipas dëshirës
Hudhra të shtypura, 2 lugë çaji
Sodë buke, 1 majë luge çaji

Gatimi:
Mishi grihet dy herë rresht. I hedhim beharet dhe përbërësit e tjerë. Mishin e grirë e trazojmë herë pas here duke e lënë të vijë. E lëmë 24 orë në frigorifer, duke i hedhur nga pak ujë ose vaj vegjetal. Më në fund, u japim formë qofteve me pajisje ose me dorë. Krijohet kështu, një sallam 10 centimetra i gjatë. Këto “sallam-qofte” piqen në zgarë, por mund të skuqen edhe në tigan. Çevalet seviren dhe konsumohen të ngrohta. Mund të shoqërohen me birrë ose verë.

Advertisement

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post

Martohet Anzhelina Zholi dhe Brad Pit

Next Post

Pse ka ndryshuar moti?

Advertisement