Për të përgatitur një gjellë si ajo që mahniste dikur mbretërit egjiptianë, duhen:

Qumësht, 2 gota uji,

Miell, 1/3 e gotës,

Gjalpë, 110 gramë,

Ton në vaj, 1 kilogram,

Qepë të thata, 2 kokrra,

Hudhra të shtypura, 4 thelpinj,

Selino, 1 degë,

Djathë kedri, 200 gramë,

Majdanoz, 2 degë,

Peksimadhe, ½ luge,

Ajkë kosi, 150 gramë,

Behare, kripë dhe piper të zi, sipas dëshirës

 

Gatimi:

Përziejmë së bashku qepën e grirë, me hudhrën, piperin, qumështin dhe i vëmë në zjarr për t’i zier, duke i trazuar. Kur të mbarojë zierja, i shkojmë të gjitha në kullesë. Vëmë në zjarr gjalpin dhe skuqim për herë të dytë qepën dhe hudhrën, duke shtuar pak nga pak miellin dhe peksimadhet. Shtojmë lëngun e tonit. I lëmë dy minuta. Kështu, derisa trashet dhe bëhet si çervish. Hedhim jeshilllëqet dhe beharet, si dhe nga pak djathë. I trazojmë për të mos humbur homogjenitetin. Pas këtyre, i futim në furrë, që të prarohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *